Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender - Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender - Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender
1565492326

Canth

Seppo Parkkinen

Kertomus uuden ajan ihmisistä. Canth on tuoreella tavalla aihettaan lähestyvä draama kirjailija Minna Canthista, radikaalista näkijästä ja tekijästä, jonka ympärillä parveilevat kiihkeän aikakauden merkkihenkilöt ja aatteet. 

Ohjaus Kaisa Korhonen.

Suuri näyttämö. Kantaesitys 23.11.2016.

Mika Myllyaho haastattelee näyttelijälegenda Esko Salmista.

Suuri näyttämö 27.04.2017, 15.05.2017.

Juurihoito

Miika Nousiainen

Tarina hyvistä ihmisistä ja huonoista hampaista. Miika Nousiaisen uutuusromaaniin perustuva näytelmä tuoreeltaan Kansallisteatterissa!

Ohjaus Aleksis Meaney.

Pieni näyttämö. Kantaesitys 16.11.2016.

Keuhkot

Duncan Macmillan

Ekologinen rakkaustarina. Draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava.

Ohjaus Juha Jokela. Omapohja.

21.04.2017 klo 19:00
22.04.2017 klo 14:00
29.04.2017 klo 19:00

Luulosairas

Molière

Luulot poistava komedia, suoraan ihmisten kaksinaismoraalilla tohtoroivan Molièren reseptivihkosta.

Ohjaus Arto af Hällström.

Nyt Suurella näyttämöllä! 

Minttu Mustakallion, Ville Virtasen ja Samuli Laihon huikea improvisaatioesitys! 

 

Värikäs improesitys syntyy yleisön antamista aiheista: sketsejä, tansseja, tarinoita – ja musiikkivelho Laihon virtuoottisella säestyksellä myös lauluja. Minttu sekä Ville sytyttävät synkemmänkin mielen lämminhenkisessä ja takuulla naurattavassa esityksessä!

 

Musta laatikko

Helsingin Sanomat esittää

Huippujournalismia Pienellä näyttämöllä!

27., 28. ja 29.9. MUSTA LAATIKKO 4
29.11., 30.11. ja 1.12. MUSTA LAATIKKO 5

Yleisön suosikiksi noussut Musta laatikko tarjoaa laatujournalismin uudessa muodossa: ainutkertaisena elävänä esityksenä.

Jos huippujournalismi muuttuisi eläväksi esitykseksi, millainen siitä tulisi? Tästä kysymyksestä innostui joukko Helsingin Sanomien toimittajia. Vastaus selviää HS:n Musta laatikko -tapahtumasarjassa Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Keväällä 2016 alkanut kolmen esityksen sarja myytiin nopeasti loppuun ja sai innostuneen vastaanoton. HS jatkaa tapahtumasarjaa kahdella uudella esityksellä syksyllä 2016. Musta laatikko 4 esitetään Pienellä näyttämöllä syyskuun lopussa ja Musta laatikko 5 marras-joulukuun vaihteessa. Molemmat esitykset nähdään lavalla kolme kertaa.

Musta laatikko -illan aikana HS:n journalistit kertovat yleisölle ennen julkaisemattomia tositarinoita. Tarinat voivat sisältää puheen lisäksi videota, kuvaa, ääntä ja musiikkia. Esityksen aikana lavalle nousee kymmenkunta journalistia Helsingin Sanomista. He paljastavat yleisölle ne tarinat, jotka ovat heitä itseään koskettaneet, yllättäneet tai mietityttäneet. Aiheet ovat sellaisia, joiden tutkimiseen he ovat syvällisesti uppoutuneet.

Musta laatikko -esitys etenee kuin laadukas sanomalehti: aiheiden kirjo sekä yllättää että viihdyttää. Ulkomaanjournalismista siirrytään sujuvasti kulttuuriin ja pakinaa voi seurata kuvajournalistin videopäiväkirja. Yleisölle ei etukäteen paljasteta, mitä aiheita ilta tuo tullessa an.

Noin kahden tunnin mittaisen esityksen jälkeen tekijäporukka kutsuu yleisön viettämään kanssaan iltaa Pienen näyttämön viinibaariin.

Tapahtuman esikuvana toimii Yhdysvalloissa kehitetty Pop Up Magazine -esityssarja, joka toteutettiin ensi kerran vuonna 2009 pienen teatterin lavalla San Franciscossa. Nyt tapahtuma kiertää ympäri Yhdysvaltoja ja kerää tuhatpäisen yleisön loppuunmyytyihin saleihin.

“Näin Pop Up Magazine -esityksen Los Angelesissa keväällä 2015 ja ihastuin ideaan. Elävän yleisön edessä kerrotut tositarinat sopivat erittäin hyvin teatterin näyttämölle”, HS:n toimitussihteeri Riikka Haikarainen kertoo.

Rikhard III

William Shakespeare

Kuolematon kuningasnäytelmä kenties kaikkien aikojen täydellisimmästä antisankarista, tyrannimaisesta hallitsijasta, joka on valmis uhraamaan kaiken valtansa takaamiseksi.  Nimiroolissa upea Kristo Salminen.

Ohjaus Jussi Nikkilä.

Willensauna. Ensi-ilta 30.11.2016.

Rikhard III:n 31.1. ja 3.2. näytännöt on peruttu

Sumu

Juha Jokela

Itsesensuurikomedia Sumu tarttuu tuoreella tavalla pienen valtion ja sen kansalaisten eettiseen akrobatiaan ja ennakkoluuloihin suuren naapurimaan varjossa.

Ohjaus Juha Jokela.

Suuri näyttämö.

just filming

Kristian Smeds

Virtuoottinen näyttelijäkaksikko Annamária Láng ja Juhán Ulsfsak kohtaavat teatterillisessa paritanssissa, josta ei puutu intohimoa, hulluutta ja huumoria.

Ohjaus Kristian Smeds.

Willensauna. Kantaesitys 14.10.2016.