Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender - Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender - Väliverho - Pääkaupunkiseudun kulttuurikalenteri - Kaupunki täynnä elämyksiä - Huvudstadsregionens kulturkalender

PEER GYNT

tarina miehestä joka oli itse itselleen kylliksi

"Niin juuri! Minusta tulee keisari Peer Gynt suuri. Ei kait siinä ole mitään pahaa, että aion sijoittaa tähän hankkeeseeni aivan järjettömästi rahaa.”

Ryhmäteatterin tulkinta Henrik Ibsenin vuonna 1867 kirjoittamasta klassikosta on suuri ja näyttävä kertomus ihmisestä, jonka pohjaton itsekkyys ja mielihyvän tavoittelu nousevat korkeammiksi arvoiksi. Tapahtumat alkavat vyöryä eteenpäin kiihtyvällä vauhdilla, kun itsekeskeinen ja uhmakas nuori mies Peer Gynt (Santtu Karvonen) joutuu pakenemaan kotikylästään. Vuosia kestävällä pakomatkallaan Peer oppii muuttamaan minuuttaan aina sen mukaan, mikä on hänen itsensä kannalta hyödyllisintä. Elämän valintojen ohjenuoraksi pinttyykin ajatus: ”Ole itse itsellesi kaikki.”

Ensi-ilta on perjantaina 3.2.2017. Esitykset 28.4. saakka.
Esitys avaa Ryhmäteatterin 50-vuotisjuhlavuoden. #Ryhmis50

Alkuperäinen teksti: Henrik Ibsen
Sovitus ja ohjaus: Juha Kukkonen
Rooleissa Ryhmäteatterin omat näyttelijät Santtu Karvonen,
Minna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailevat Laura Halonen, Aarni Kivinen, Usva Kärnä ja Ville Mäkinen
Lavastus: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu: Ninja Pasanen
Valo- ja videosuunnittelu: Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Koreografi: Panu Varstala
Maskeeraus: Riikka Virtanen

”Ja jossain on kirjoitettu tää että jos vaikka kaiken maailman omaksesi voitat  mutta jos omaa sisintäsi vahingoitat, niin olet kuin kukko tunkiolla ja voittosi vain seppele haljenneella ohimolla.”

PEER GYNT